Anlita en hantverkare för renovering

När det är dags att renovera hemma är det många som låter sig inspireras av alla inredningstips i livsstilsmagasinen. Tyvärr är det alltför ofta som det inte riktigt blir som man hade tänkt sig. Är man den positiva typen kanske man accepterar några enstaka misstag, men när du ska sälja måste det du säljer vara i gott skick och kan inte se halvgjort ut.

Det är lätt att få för sig att det bor en liten hemmafixare i oss alla. Livsstilsmagasinen svämmar över av inredningstips och renoveringstutorials. Det finns till och med det som ger sig på en elinstallation. Det är många av dessa försök som slutar i olyckor, både av större och smärre karaktär. Vi rekommenderar alltid att man vänder sig till sajten hantverkare Stockholm, där kan man jämföra offerter och det är ett mycket tidseffektivt sätt att få koll på vilken hantverkare du ska välja.

Kan en hantverkare höja värdet på bostaden? 

Det är många som undrar ifall man kan höja värdet på sin bostad genom att göra några kärnfulla renoveringar. För oss på Bostan är det självklart att ett fräscht presenterat hem kommer säljas betydligt dyrare än ett hem som ser slitet och nedgånget ut. Det som händer är nämligen att spekulanterna kommer räkna in en större summa för renovering i sin budgetkalkyl, och inte vilja lägga mer pengar.

Det finns mycket som tyder på att de pengar man lägger ner på renoveringen i många fall mångdubblas när priset ska sättas av spekulanterna på din lägenhet eller villa. Därför är rekommendationen att renovera köket eller något annat rum, badrummet till exempel, för att locka fler spekulanter och jobba upp slutpriset på bostaden.

Många experter är överens om det, läs bland annat i GP, Metro och DT som samtliga skriver på ämnet om hur du ökar värdet på din bostad genom att måla om, tona ner och fräscha upp köket och badrummet.