Få bort dålig lukt

Ett hus kan drabbas av dålig lukt av en rad olika orsaker. Den vanligaste är antagligen mögel, som kan leda till försämrad hälsa och dålig trivsel. Dock finns hjälp att få. Dålig lukt kan behandlas på olika sätt och det går allt som oftast att få bukt på ett illaluktande rum med rätt metod.

Ingen gillar att befinna sig i ett rum som luktar illa. Allt ifrån mögel till illaluktande avlopp kan skapa en känsla som inte är så härlig. Ett rum som drabbats av mögel kan dessutom upplevas som rått och fuktigt. Ofta är fukt en bidragande faktor till mögel. Nu finns en rad olika hjälpmedel på marknaden för att få bukt på dåliga lukter och mögel. En av dessa hjälpmedel är att använda ozon som luktborttagare och få renare luft som resultat. Ofta sitter dålig lukt kvar i väggar och textilier. Detta kan rådas bot på på olika sätt. Att vädra rummet hjälper inte alla gånger. En luktborttagare är då ett alternativ av många.

Gamla beprövade husmorstips

Först behövs källan till den dåliga lukten lokaliseras. Efter detta är gjort är det lättare att få bort lukten. Lukt kan sitta både i väggar eller komma från husets insida. Orsaken till den dåliga lukten kan vara många. Allt ifrån till att tidigare hyresgäster har rökt inomhus till textilier som surnat. Sitter lukten till exempel i textilier finns det olika knep att ta till. En artikel i Expressen tipsar om att använda ättika och bikarbonat på textilier som surnat och fått en dålig lukt. Ibland kan även dålig lukt uppstå från kylskåpet. Den vanligaste anledningen är då att det är mat som har blivit dålig och börjat mögla. Om kylskåpet är städat och det fortfarande luktar kan en citron hjälpa. Prova att sätta in en halv citron med snittytan uppåt. Detta är ett välbeprövat husmorstips.