Oanade fördelar med kakelugn

Det är visst inte bara myskänslan, skrytet och bostadens attraktiva värde som tycks höjas av en kakelugn. Med en kakelugn blir huset dessutom säkrare och mer motståndskraftigt mot katastrofer. Utslagna elnät, långdragna vintrar och andra kringliggande utmaningar kan enkelt åtgärdas om du har en kakelugn hemma. Du blir mer andra ord inte lika beroende av extern elförsörjning.

Annat hade kanske www.murarestockholm.se i åtanke när de startade sitt företag: den vanligaste orsaken till att folk murar en kakelugn hemma är givetvis på grund av den oändliga mysfaktorn en kakelugn skapar. Ja, faktiskt både tänd och släkt är denna ”möbel” så omtyckt bland svenskarna att vi nog är villiga att betala några tusenlappar extra för att kamma hem bostadslotten vid ett köp. Det är allmänt känt att kakelugnen höjer värdet på en bostad, men tänk att den också höjer beredskapen?

En murad kakelugn mer än bara vacker

Den är med andra ord inte bara vacker; det konstateras på många håll att den också lugnar många människor med beredskapsoro. Det visar sig nämligen att många kakelugnsägare, är mindre oroliga inför framtida elavbrott, än folk utan:

”Äsch, jag har flera säckar med ved och så har jag en kakelugn. Det kommer att fixa sig, det är jag alldeles säker på. Dessutom har jag vänner som bor en bit utanför stan som har egen brunn och massor av ved och eldstäder.” Expressen

(Märk väl att journalisten raljerar i krönikan och man kan ta det med en särskilt nypa salt!)

Vad som kan tyckas vara en gammal kakelugn kan enkelt muras upp med professionell hjälp, och äger ni dessa möjligheter rekommenderar vi förstås starkt att ni tar en titt på det. En modern kakelugn är otroligt eftertraktad på marknaden, så tveka inte en sekund om du känner dig lite sugen.