Renovera köket 2019 – trenderna som gäller

2019 är året då vi lägger funkisköket åt sidan för en stund. Nu vill vi ha större umgängesmöjligheter, enkla lösningar för källsortering och varma pastellfärger. Vardagsrummet har nämligen flyttat in i köket, och när vi vill titta på TV drar vi oss undan till våra egna rum istället. Vi skriver om köksinredning 2019.

För en mer personlig köksrenovering i Stockholm kan du anlita ett företag som är specialister på skandinavisk inredning. I år är nämligen skandinavisk inredning hetare än någonsin, och både amerikanarna och japanerna sneglar intresserat mot Sverige och Skandinavien för vår stilrena, lyxiga och funktionella finess. Det är bara den skandinaviska stilen som kan blanda den praktiska idén bakom ett kök med lite stilrena intryck.

Renovera köket i umgängets tecken

Köket blir en öppen plats för umgänge

Den kanske tydligaste trenden inom renovering just nu är att våra gemensamma utrymmen omformuleras. När vardagsrummet var den plats vi samlades tillsammans framför TV:n har köket blivit den plats där vi umgås mest med varandra. 2019 renoverar vi därför köket i umgängets tecken – med stora bekväma utrymmen, ett bord som bjuder in till kreativitet, mat, umgänge, samtal och skratt. Vardagsrummets funktion är istället lite oklar. Vad gör vi med detta utrymme när TV:n inte längre är i centrum?

Köket har länge fått gå i svart och vitt i blänkande skivor och luckor. Men i år utmanas våra strama färger med avslappnande pasteller, som just bjuder in till den varma atmosfären som köket ska ha. Funkisköket är förstås ett kulturarv och går gärna att kombinera med denna inbjudande trend, men tyvärr är den inte anpassad efter våra behov av förvaring och källsortering. Vi behöver helt enkelt med funktionella kök som kan underlätta att sortera plast, kartonger och kompost. Här kan du läsa om vad mer du kan tänka på för att inreda klimatsmart.

Expressen kom nyligen ut med en artikel som strängt avråder oss från att pryda kökshantagen i läder! Vad tycker ni? Inne, eller väldigt ute? Vi tror att detaljerna inte spelar lika stor roll 2019. Ett större fokus kommer istället ligga på praktisk funktion, förvaring, och ett stort ”bye bye” till plastredskapen.