Öka värdet med nybyggt garage

Är du ute efter att på ett mycket effektivt sätt öka värdet på din bostad? Satsa då på att bygga ett garage!

Det byggs mycket runt om i landet, något som blivit mycket populärt tack vare bygg- och inredningsprogram på TV där kändisar ofta involveras för att ytterligare öka intresset och nyfikenheten. Idag är vi mer benägna att göra om, fixa till och renovera huset, lägenheten, sommarstugan med mera. Vi vill skapa den perfekta platsen för avkoppling och socialiserande, men också höja värdet på den egna bostaden så mycket vi kan. Men hur ska du då gå tillväga för att ge din villa ett högre värde? Ett sätt är att bygga ut med ett garage.

Garage som värdehöjande tillbygge

Hur det än är så är ett garage mycket uppskattat bland de som letar efter ett hus. Det här ser många som en av de stora fördelarna med att flytta från lägenheten; att ha bilen parkerad i låst garage alldeles bredvid bostaden. Särskilt skönt är det här på vintern där du slipper skotta fram bilen under snön och inte behöver tänka på att skrapa rutorna en tidig måndagsmorgon. Ur säkerhetssynpunkt är det också behagligt att hålla bilen inom syn- och räckhåll, då risken för bilinbrott minskar drastiskt – särskilt när du satsat på en bra garageport från www.portfirman.se som ytterligare ökar säkerheten.

Planera noga

Att skaffa ett garage är inte alltför komplicerat. Som alltid gäller det dock att du försäkrar dig om att du har alla eventuella tillstånd som krävs innan du sätter igång med bygget. Självklart ska du också ha tillräckligt med plats på din tomt för ett garagebygge. En bra början är därför att ta god tid på dig att reka; fundera på var någonstans garaget skulle passa allra bäst och ta noggranna mått. Här ska du förstås också ta hänsyn till placeringen av dörrar och fönster på ditt hus; dessa vill du inte täcka med en nybyggnad. Däremot kan en dörr från garaget direkt in till huset vara trevligt och smidigt. För att lösa det kan du se om du kan använda en befintlig ingång.

Garaget kan vara precis så stort som du själv vill och har nytta av; det finns en mängd olika alternativ vad gäller både inneryta och lösningar för tak etc. När det handlar om taket ska du försöka undvika ett helt platt tak, då det under vintern kan samlas så mycket tung snö här som i värsta fall kan göra att taket brakar inåt. Är det trots allt ett platt tak som gäller bör du ha en lösning som innefattar en tätt lagd takduk i kombination med någon form av dräneringskanal för att leda vatten från garagetaket.

Det finns många som snickrar ihop sitt garage på egen hand, men skulle du ha tummen mitt i handen går det förstås utmärkt att få det här arbetet gjort av en snickare. Glöm inte att ta in offerter, eftersom priset för den här typen av jobb kan variera mycket mellan olika hantverkare.