Valet av mäklare väger tungt

Har du någon gång varit i kontakt med en mäklare, oavsett vid köp eller sälj av en bostad vet du hur avgörande mäklarens roll är i processen. Att då vara säker på att mäklaren är kunnig och gör ett utmärkt arbete är något man både som köpare eller säljare önskar.

När du ska köpa en ny bostad vill du vara säker på att du får valuta för pengarna. Mäklarens jobb är att förmedla bostaden och sälja in den till dig. Samtidigt som säljaren vill ha ett så högt pris som möjligt är det mäklarens uppgift att finna en balans mellan pris och köpkraft. Det handlar om att tillfredsställa både köpare och säljaren. Ett jobb som inte alltid är lätt. I Dagens Industri kan man dock läsa att en bra mäklare kan göra stor skillnad på slutpriset på den sålda bostaden. Det handlar om mäklarens energi i säljprocessen. Är hen engagerad och insatt ökar det möjligheterna till en bra affär. På samma sätt som det finns skickliga mäklare finns det även en del rötägg i branschen. Aftonbladet skriver i en artikel om ett förslag på en ny mäklarlag som skulle göra det tryggare både att köpa och sälja bostad. Bostadsmarknaden kan kännas svår att förstå som privatperson, att då veta att man inte blir lurad är viktigt. Genomgående information om fastighetsmäklarutredningen finns att läsa i samma artikel.

Från noll till hundra

Det har varit relativt stilla på bostadsmarknaden under sommaren. Priserna har fallit en del men om du går i säljtankar behöver du inte vara orolig. Enligt Veckans Affärer spår nämligen mäklarna att bostadsmarknaden kommer att vända. Hösten brukar innebära att försäljningen av bostäder ökar. Folk kommer tillbaka från semestern och är redo att ta sig an nya projekt.