Höstens inredningstrender 2018

Lys upp den dystra höststämningen med ny inredning! Bara av att liva upp rummet med en fin pall i röd sammet eller en varm och gosig matta kan få en på bättre humör. Vi går igenom höstens trender!

Det är lätt att känna sig nere när dagarna blir kortare och löven börjar falla från träden. Att då förnya bostaden med trendig inredning kommer utan tvekan få dig att sprudla av energi. Det som däremot kan vara lite svårt är att hålla koll på trender som kommer och går. Kollar man på nätet möts man av flera artiklar som ger sin bild av vad som gäller, och ibland går inte deras åsikter hand i hand, vilket i sin tur skapar osäkerhet hos läsaren. Vi har skummat igenom nätet och funnit tre artiklar som vi anser är eniga om vad som är hett just inför hösten 2018.

Varmt och jordnära

Två återkommande nämnare när man läser om höstens trender är varma färger och jordnära design. I Sköna Hem kallar dem det för ”varm och nedtonad 70-talsretro”och en bättre förklaring än det är svårt att få fram. Även i Expressen ligger fokus på det jordnära, gärna med influenser av Japonism. Här lyfter de även fram de röda tonerna på inredningen, och för att höja mysfaktorn är möblerna i sammet och andra härliga textilier.

Nyligen presenterade även möbelföretaget Mio sina höstnyheter och de bekräftade vad många spått om de kommande trenderna. Hus & Hem går igenom nyheterna och menar att de genomsyras av värme och klassisk jordnära design. Mio själva säger i ett pressmeddelande att det är lyx, klassiskt och modernt som ligger i fokus.

Spana in artiklarna vi tagit del av och inspireras. Hittar du något du är intresserad av och du faktiskt inreder efter våra tips får du gärna maila oss och berätta hur det blev. Vi är alltid intresserade av att se hur våra läsare inreder!