Tänk på detta när du ska lägga parkettgolv

Parkettgolv innebär en uppfräschning av golvet som gör rummet snyggare, stabilare och bättre isolerat. Parkett finns i massor av olika mönster och ger den kreative möjligheter att sätta sin egen prägel på golvet. Dessutom är det mycket enkelt att underhålla i jämförelse med till exempel golv i massivt trä.

En ständig fråga kring renoveringar av hemmet är om du bör utföra arbetet själv eller anlita en firma som specialiserar sig på golvläggning. Om du är intresserad av att lära dig mer om golvläggning och har tid över, varför inte göra ett kul projekt av det? Anlitar du en golvläggare så välj en som är villig att dela med sig av tips för att lägga parkettgolv – det är generellt ett bra tecken för en seriös firma.

Därför väljer många parkettgolv före andra alternativ

Vad är då för skillnader med att lägga parkettgolv i jämförelse med massivt trägolv? Fördelarna kan sammanfattas så här:

  • Ligger stabilt på plats oavsett årstid
  • Är billigare
  • Enklare och miljövänligare att underhålla och rengöra
  • Möjlighet att installera golvvärme under

Det går inte att förneka att klassiskt nyslipat trägolv är ett av de snyggaste och mest tidlösa val som finns när det kommer till golvläggning. Men utöver det är fördelarna med trägolv fåtaliga. Trägolv sväller och är kallt på vintrarna, krymper på somrarna och kräver ganska mycket underhåll för att behålla dess lyster och stabilitet.

Parkettgolv med sin omtvistade historia är å andra sidan är specifikt utformat för att ligga stabilt oavsett säsong, hålla i många år och samtidigt ge känslan av naturligt trä.

Tänk på detta när du lägger parkettgolv

Om du inte har någon erfarenhet eller kunskap av att lägga golv rekommenderas det normalt att låta en firma hjälpa dig första gången. De flesta seriösa företag har inga problem med att ge tips och viss undervisning till den som är intresserad av processen. Genom att låta ett proffs ta hand om det från början vet du åtminstone vad som krävs nästa gång du ska göra det själv.

Två grundtips är hur som helst att säkerställa att ytan under golvet är helt plan och att noga mäta ut svåra hörn med till exempel nedstickande rör och dörrkarmar.