Snygga foton kan höja bostadspriset

Vad finns det att tänka på när man vill fota sin bostad inför en potentiell försäljning längre fram? Ljuset är det viktigaste. Snygga foton skapar fler intressenter – som i sin tur kan trissa upp priset i en budgivning.

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur du kan öka värdet på din bostadsrätt och på bostadsrätterna i din bostadsrättsförening. Men hur ska du tänka när du funderar på att sälja din bostad och vill få en bra start på intresset hos spekulanterna? Bland annat behöver du ta bra bilder på hemmet och det i snyggt ljus.

Fota bostaden inför försäljning

I en artikel i Elle Decoration går det att läsa om hur du fotar din lägenhet eller ditt hus som ett proffs ­– för att öka intresset för en visning men även kunna öka värdet på ditt hem. Men vad finns det att tänka på?

Det viktigaste är ljuset. Du får absolut inte slarva med ljuset, eller fota lägenheten en mörk, mulen dag i december då skuggorna växer sig stora och bilderna blir suddiga. Använd inte heller blixt, det ger ett oharmoniskt intryck hos bilderna. I stället ska du fota ditt hem om sommaren, då det är som bäst ljus här på våra nordiska breddgrader. Även om sommaren inte är den bästa tiden att sälja sin bostad på är det viktigt att göra förberedelserna redan då för att sedan ha ett gäng vackra bilder som visar spekulanterna hur fint det är i lägenheten när solen står som högst på himlen.

Få med hela huset på ett drönarfoto

Slarva heller inte md fasaden. Framhäv det som är det allra finaste med huset och det ur både intressanta vinklar med riktigt bra ljus, och gärna när trädgården står i full grönska och lummigheten mjukar upp bilderna. Gör med andra ord ett gott intryck från utsidan. När det kommer till hus är detta jätteviktigt, eftersom det är det första man ser. Om du har en drönare som kan ta bilder kan du verkligen överväga att använda denna för att få med tomten och hela huset med dess läge.