Höj värdet på bostaden med en kakelugn

Funderar du på att sälja bostaden? I så fall kan det vara en god idé att se över hur du kan höja värdet på bostaden innan försäljningen. Att bygga en kakelugn kan locka fler personer till visningen samt höja värdet på bostaden.

Det finns vissa attribut som lockar folk till en visning och kan leda till fler spekulanter. Ju fler spekulanter, desto större chans att sälja för ett högt pris. Kakelugn, balkong, altan och högt i tak är några saker som lockar svenskar till visningar. De flesta av dessa är svåra att renovera sig till, men det är möjligt att bygga en kakelugn innan visningen. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga samt hur mycket det kan påverka priset på bostaden.

”En kakelugn är mer än en snygg inredningsdetalj och spekulanter kommer att vilja ha en ugn som fungerar felfritt.”

Bygg en kakelugn

Att bygga en kakelugn är en investering. Dels kostar själva kaminen och övrigt material och dels behöver du betala för installationen och byggandet. Men att bygga en kakelugn kräver expertis. Eftersom det handlar om eld och rök är mycket viktigt att den installeras på rätt sätt. Därför bör du anlita en murare som utför jobbet åt dig. En kakelugn är mer än en snygg inredningsdetalj och spekulanter kommer att vilja ha en ugn som fungerar felfritt. Något som kan vara bra att veta är att undersökningen ”Trendrapporten” som genomfördes med över 1700 svenska fastighetsmäklare tydligt visar att en kakelugn eller braskamin höjer värdet på bostaden. Hela 91% av mäklarna angav att det kan ge upp till 10% högre försäljningspris. Undersökningen visar även att cirka 40% av alla svenskar lockas att gå till en visning om det finns en öppen spis eller kakelugn.