Ren luft med luftrenare och växter

Vad kan du göra för att förbättra din inomhusluft hemma? Om du är astmatiker eller allergiker är detta särskilt viktigt.

Har du astma eller allergi och känsliga luftvägar? Då är en coway luftrenare en bra grej att ha hemma. Denna riktar nämligen in sig på att skapa en ren och hälsosam luft där dammpartiklar och pollen binds samtidigt som lukter elimineras. Det skapar ett klimat inne där både allergiker och astmatiker kan andas renare och bättre luft. Det hjälper dessutom mot dålig luft som i annat fall kan skapa trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Smart med andra ord.

Förbättrar inomhusluften och gör det trivsamt hemma

ren luftAndra saker som förbättra inomhusluften och binder gifter och kemikalier som finns i partiklar är inget annat än dina krukväxter. Särskilt sorter som fredskalla, murgröna, guldpalm, ampellilja, gullranka, paradisträd och svärmorstunga. I en artikel i Expressen Leva & Bo går det bland annat att läsa om hur många av våra vanliga krukväxter inte bara är vackra och trivsamma att ha framme, de kan dessutom ha en positiv inverkan på luften i våra hem genom att de neutraliserar skadliga gaser.

 

Flera av de allra vanligaste krukväxterna har speciella egenskaper som gör att de renar inomhusluften. Detta forskade den amerikanska rymdfartsmyndigheten NASA fram när de letade efter sätt att smidigt rena luften på sina rymdstationer – Sköna Hem

En växt, som heter Banddracena är till exempel inte bara lättskött, den är även en effektiv luftrenare som tar upp allt från bensen och formaldehyd och trikloretylen i hög grad. Samtidigt släpper den ut så kallad vattenånga och ger då ökad luftfuktighet. Perfekt för torr vinterinneluft. Läs mer om detta i denna artikel från MåBra.