Trädgårdstrender 2019

Det är vårvinter och många börjar planera för vad de ska plantera och vad försådden ska innehålla för blommor, örter och grönsaker. Ska du även installera ett utebad i trädgården är det dags att börja tänka efter vad som krävs och planera kring det.  

Om våren 2019 är lika varm som den i fjol kommer du behöva en skön, svalkande plats att vara på, gärna i skuggan av några grenar. På https://svenskabadtunnor.se/badtunnor-1/ hittar du flera badtunnor som passar med både varmt rykande vatten sent om kvällarna, och svalt ouppvärmt vatten när solen står som högst på himlen.

Trädgårdstrender hittar du på trädgårdsmässorna

För dig som är ute efter mer växtlig trädgårdsinspiration är bad är det smart att kolla in någon av alla de trädgårdsmässor runt om i Sverige som äger rum i mars. De hittar du i en lång lista här. Eftersom det är så många hittar du garanterat en trädgårdsmässa som ligger nära just där du bor.

I Allas går det att läsa mer om trenderna för trädgård 2019:

Krukväxterna får en tydlig revival, vi njuter av skogen och använder varenda yta i staden till att odla på. Nu går vi också från ord till handling för att ta hand om vår gröna miljö – Allas

I Femina spinner man vidare på fokus Moder Jord, och hur man kan tänka när man vill odla på ett sätt som är bra för naturen och för djuren som ser till att det växer och knakar, som bin. Det gäller alltså att tänka hållbarhet och så naturligt som möjligt för att hitta rätt i årets trädgårdstrender. Vi hoppas att detta håller i sig.